حتی برنج کلات که عطر دم کرده آن سال ها قبل در محله تان می پیچید، حالا از محدوده آشپزخانه فراتر نمی رود و انگار طعم و بوی مواد خوراکی هم مثل تجربه های شیرین دوران کودکی به خاطره تبدیل شده اند.
البته آنطور که کارشناسان می گویند این مسئله فقط به طعم و بوی صیفی جات، محصولات کشاورزی و باغی ختم نمی شود، بلکه یک ایراد جدی دیگر هم دارد و آن خطری است که سلامتی مردم را تهدید می کند.
تغییر ترکیبات میوه ها
پروفسور علی کرمی،رئیس بنیاد ملی سبک زندگی سالم ضمن تایید این مطلب به ما می گوید: اهالی روستا این مسئله را بیشتر درک می کنند که عطر و بوی میوه ها در مقایسه با گذشته بسیار تغییر کرده و متاسفانه بیشتر محصولات اصلاح شده است به این معنا که بذرها و محصولات قدیمی در حال انقراض است. به عنوان مثال در قدیم نهال گردو ۱۰ سال پس از کاشت میوه می داد، اما اکنون با تغییراتی که در این محصول ایجاد شده در کمتر از دو سال محصول می دهد با این تفاوت که گردوهای آن در مقایسه با قدیم هیچ عطر و طعمی ندارد.
به گفته وی یکی دیگر از عواملی که موجب کاهش کیفیت محصولات باغی، کشاورزی و صیفی جات شده، ورود کودهای شیمیایی به عرصه کشاورزی و باغداری است. استفاده زیاد و طولانی مدت از کودهای شیمیایی، آفت کش ها و علف کش هایی مثل رانداپ یا گلایفوسایت که درحد میلیون ها تن در حال مصرف است، موجب شده عناصر کمیابی مثل روی، آهن، مس و منگنز در میوه ها به حداقل برسند و علاوه بر آنکه موجب تغییر ترکیبات میوه ها می شوند، تعادل هورمونی بدن مصرف کنندگان را به هم می زنند. به همین دلیل، طی دو دهه اخیر شاهد افزایش بیماری های هورمونی و آمار بالای ابتلا به سرطان شده ایم.
کرمی می افزاید: ورود فاضلاب های صنعتی به خاک ها و آب های دنیا یک فاجعه بزرگ زیست محیطی را رقم زده و موجب تغییر خاک و در پی آن تغییر بذرها شده است. به همین دلیل در بیشتر مناطق، محصول ارگانیک با آن عطر، طعم و بوی قدیم وجود ندارد.
ضرورت ممنوعیت استفاده از علف کش رانداپ
این متخصص بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک که برای تولید محصولات ارگانیک کشاورزی چند سالی است از تهران به روستای محل تولد خود مهاجرت کرده ادامه می دهد: ایران کشوری است با تاریخ کهن که در برخی محصولات کشاورزی و غذایی در دنیا شهرت دارد. به طوری که گندم دوروم یا گندم خراسان قدمتی هفت هزار ساله دارد که متاسفانه سال هاست هیچ کشاورزی بذر این گندم را در ایران ندارد و چندی پیش یکی از دانش آموختگان رشته کشاورزی در مشهد این بذر را از ایتالیا تهیه کرده و در حال تولید آن است و با وجود آنکه برخی از محصولات غذایی، کشاورزی و باغی ایران مثل خاویار، برنج کلات، زعفران، پسته و انار در دنیا بی نظیر است، اکنون بیم آن می رود اگر وزارت کشاورزی و مسئولان سازمان بذر و نهال نسبت به محدود کردن استفاده از کودهای شیمیایی و سموم کشاورزی و ممنوع کردن استفاده از علف کش رانداپ یا گلایفوسایت(که از سوی کمپانی مافیایی مونسانتو تولید کننده بذرهای تراریخته و علف کش رانداپ تولید می شود و کشاورزان، باغدار ها و حتی مردم در باغچه های خود مثل آب خوردن از آن استفاده می کنند) تا چند سال آینده علاوه بر سونامی بیماری های صعب العلاج باید در سوگ نابودی محصولاتی مثل برنج کلات، زعفران، پسته و انار ایران بشینیم.
کم توجهی برنامه ریزان به تولید محصولات غذایی ارگانیک
کرمی در پاسخ به این پرسش که آیا آماری از محصولات ارگانیک در کشور داریم و امیدی برای تولید محصولات شیرین، خوشمزه و خوش عطر قدیمی هست یا خیر می گوید: متاسفانه درحال حاضر کمتر از یک درصد محصولات غذایی ایران ارگانیک است. درحالی که جامعه اروپا از چند سال پیش تصمیم گرفته است تا سال ۲۰۳۰ یعنی ۷ سال دیگر حداقل ۲۵ درصد محصولات کشاورزی خود را به صورت ارگانیک در اختیار مردم قرار دهد. انجمن ارگانیک ایران در تلاش است تا ۵ درصد محصولات کشاورزی را به صورت ارگانیک تولید کند اما به نظر می رسد وزارت کشاورزی و مسئولان برنامه ریز ما نسبت به این موضوع کم توجه اند.
به گفته این استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) اگر مسئولان با جدیت بر محصولات کشاورزی، باغی و صیفی جات نظارت داشته باشند، با محدودیت استفاده از کودهای شیمیایی و ممنوعیت استفاده از علف کش رانداپ یا گلایفوسایت و ممنوعیت تخلیه فاضلاب های صنعتی در اراضی کشاورزی و آبیاری محصولات با این فاضلاب ها می توان امیدوار بود در آینده با استفاده از تغذیه سالم، سلامت مردم افزایش و آمار ابتلا به سرطان ها کاهش یابد و فرزندان ما طعم شیرین، خوشمزه و خوش عطر محصولات کشاوری و باغی اصیل ایرانی را تجربه کنند.
نظر شما